©  BELGA

CEO Bpost zet zelf stap opzij na interne audit

Dirk Tirez, de CEO van Bpost, zet tijdelijk een stap opzij. De directe aanleiding is een interne audit bij het post­bedrijf, over de manier waarop de aanbesteding voor het nieuwe krantencontract tot stand is gekomen.

Er wordt onderzocht of er een heimelijke samenwerking is geweest tussen uitgevers en medewerkers van Bpost bij het bepalen van de offerte. De overheid kent aan de verdeler van kranten en tijdschriften jaarlijks 125 miljoen tot 175 miljoen euro toe.

Kamerlid Michael Freilich (N-VA) had er lucht van gekregen dat er bij Bpost een interne audit liep over de aanbesteding en stelt daarover vandaag in een parlementaire commissie vragen aan minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). Die bevestigde gisteren dat er een interne audit loopt, maar wil niet vooruitlopen op de resultaten daarvan.

In de omgeving van Tirez wordt erop gewezen dat de CEO zelf de kat de bel aanbond, en dat hij een stap opzijzet om de zaak grondig te kunnen uitspitten. Het onderzoek zelf wordt geleid door een auditcomité in de raad van bestuur van het post­bedrijf. Tirez geeft de fakkel tijdelijk door aan Henri de Romrée. Die stuurde tot nu de Amerikaanse ­activiteiten aan.(pdd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer