©  Carla Reynaerts

Landense jongeren lopen mee in Klimaatmars in Brussel

Landen -

Bij Jeugdopbouwwerk Landen wordt er veel aandacht besteed aan de huidige klimaatcrisis. Een aantal Landense jongeren trokken zondag samen met jeugdopbouwwerker Francesco Muroni naar Brussel om deel te nemen aan de de klimaatmars.

Carla Reynaerts

“We proberen de kinderen en jongeren zo veel als mogelijk bewust te maken over de uitdagingen die er zijn”, zegt jeugdopbouwwerker Francesco Muroni. “Met de Week van de Fairtrade deden we een kleine research naar de soorten groenten en fruit die momenteel in onze warenhuizen liggen: waar komen deze vandaan, wat zijn seizoensproducten, hoe kunnen we anders leven door te hergebruiken, hoe verkleinen we de afvalberg en welke impact heeft dit op onze ecologische voetafdruk? Ook trakteerde de stad Landen in samenwerking het Jeugdopbouwwerk de middelbare scholen op appels en peren.”

Op zondag 23 oktober brachten een aantal jongeren hun boodschap mee naar de klimaatmars in Brussel. “Ik ging mee naar de klimaatmars om mee een statement te maken”, zegt Isaac Heuvelmans. Shems Fartoussi vindt dat we samen zorg moeten dragen voor de planeet. “We zijn maar een deeltje van een groter geheel.”

Aangeboden door onze partners