©  Hasselt Stix

Dames 2 van veldhockeyclub Hasselt Stix blijven scoren

Hasselt -

Na een spannende match tegen de dames van Blackbirds uit Zandhoven klimmen het team Dames 2 van veldhockeyclub Hasselt Stix naar de eerste plaats.

Hasselt Stix

De ploeg Dames 2 van veldhockeyclub Hasselt Stix kwam zondag 22 oktober op de Super Sunday van Blackbirds uit tegen de leider in de poule, Dames 1 van Blackbirds. Gespannen, maar uit op winst speelden de dames van Stix vanaf de eerste minuut voluit op het nieuwe waterveld in Zandhoven. Na een achterstand die er kwam na een verrassende counter, werd de 1-1 gelijkmaker gemaakt met een harde flat op goal door linkeraanvaller Ninah Numan Evans. Opnieuw kwam Dames 2 op 2-1 op achterstand door een Penalty Corner goal van Blackbirds.

De gelijkmaker 2-2 werd daarna ijzig in de hoek gelegd met een stroke door middenvelder Merel Verheyden na een slidingfout van de Blackbird goalie op aanvaller Roos De Busser. De meiden van Stix bleven daarna domineren en verhoogden de druk. Met succes, Eef Vanderspickken flatste kort nadien de 2-3 voorsprong in doel. Kapitein en spits Sien Hermans bevestigde de voorsprong en schoot ook met een flats op goal die door de verdediger van Blackbirds in doel gedevieerd werd. De match eindigde zo met een verdiende eindstand van 2-4 voor het hechte en sterk samenspelende team van Hasselt Stix. Het jonge en enthousiaste Damesteam van coach Lieven Vandewal stijgt zo naar de eerste plaats in de poule VHL 2 Fun League.

http://www.hasseltstix.be/?oid=815&pid=59383

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer