Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liz Truss heeft het minder lang uitgehouden dan een krop sla

Nadat Liz Truss op een persconferentie vrijdag het ontslag aankondigde van haar minister van Financiën startte de tabloid The Daily Star en wel opmerkelijke livestream: wie houdt het langer vol, Truss of een krop sla? Na slechts enkele dagen is het antwoord al duidelijk want Truss heeft donderdag na slechts 45 dagen ontslag genomen.

lto, sgg

Vijfenveertig dagen lang hield Liz Truss het vol als premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze zal al een tijdje onder vuur na een aankondiging van een grote belastinghervorming. Kwasi Kwarteng, de minister van Financiën werd er zelfs voor ontslagen. Maar dat zorgde niet voor het gewenste effect. Truss hoopte hiermee tijd en krediet te kopen maar niets bleek minder waar. De Britse pers stelde zich namelijk meteen de vraag of Truss zelf nog wel kon aanblijven.

De Britse tabloid The Daily Star stelde zich ook die vraag en vond het enkele dagen geleden het perfecte moment om een livestream te starten met een foto van Truss en een krop sla. Om te zien wie het langer zou volhouden. Vandaag is het antwoord duidelijk, de krop sla heeft gewonnen. En dat wordt gevierd met lichtjes, een kroon voor de krop sla en muziek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer