Na tweeënhalf jaar Australië keerde het Limburgse koppel terug naar de heimat om een gezamenlijke droom te realiseren: een eigen brasserie. — © Petrel
Maaseiks koppel opent brasserie na twee jaar rondtrekken in Australië: “De naam is niet toevallig gekozen”
De Markt van Maaseik is een horecazaak rijker. Michael Crijns en Julie Ectors – allebei 29 – openden er brasserie ‘Petrel’. Die naam is allesbehalve toevallig gekozen.
“De houten draagbalken in ons huurpand doen denken aan de welbekende ‘poutrellen’, zoals ze in de Maaslandse volksmond genoemd worden”, legt eigenares Julie Ectors uit. “Maar een petrel is ook een trekvogel, die vaak in Australië voorkomt.” Australië, de naam is gevallen. In 2019 trokken Julie en haar partner op wereldreis, maar dan kwam de coronapandemie.
“We waren net Down Under toen het virus uitbrak. We moesten twee weken binnenblijven, maar daarna ging het relatief goed met de besmettingscijfers. Daarom besloten we om in Australië te blijven. Afwisselend drie maanden rondtrekken en drie maanden werken, dat beviel ons uitstekend. We zijn onder meer in een oesterrestaurant en een wijngaard aan de slag gegaan.”
(lees verder onder de Instagram-post)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Na tweeënhalf jaar keerde het Limburgse koppel terug naar de heimat om een gezamenlijke droom te realiseren: een eigen brasserie. Michael volgde voor zijn overzees avontuur al een koksopleiding en werkte in Kasteel Vilain XIIII in Leut, De Litzberg in Dilsen-Stokkem, Barbacoa in Maasmechelen en Pont Neuf in Antwerpen. Julie studeerde event- en projectmanagement en werkte in Terhills Cablepark als eventmanager en bij een Antwerpse projectontwikkelaar. In haar vrije tijd deed ze horeca-ervaring op bij cateringbedrijf Atelier V en in restaurant Oud Oteren in Neeroeteren.
LEES OOK. GEPROEFD. Bij Barbacoa eet je al het lekkers uit een exclusieve Spaanse houtskooloven
In Petrel brengen ze een laagdrempelige keuken met onder meer klassiekers (stoverij, spareribs, vol-au-vent …), burgers, pasta’s en salades op de kaart. “Al probeer ik er wel altijd mijn eigen twist aan te geven”, benadrukt Michael.
Markt 16 in Maaseik. Open: ma en do 11.30-22.30 uur, vrij, za en zo 11.30-23.30 uur. De keuken is telkens open van 12 tot 21 uur. Di en wo gesloten. Info: www.petrel.be
Hoofdpunten
Van zoutvaatjes tot geurstokjes: dit wordt allemaal gestolen uit Limburgse restaurants
111 pv’s opgesteld tijdens verkiezingsfeest in Heusden-Zolder en Genk
Waarom vallen de Russen zo massaal Kiev aan? “Rusland heeft duidelijk de gelekte documenten van het Pentagon gelezen”
Vlucht geannuleerd, maar Freddy wacht al jaar op terugbetaling
Beste van Plus
Lees meer
De 20 lekkerste Franse roséwijnen voor minder dan 10 euro (en soms zelfs geen 5 euro)
GEPROEFD. Bij deze Genkse gastvrouw kan je uitgebreid ontbijten op élk moment van de dag
Waar eet … Belle Perez? “Limburgse eetadresjes hebben mijn hart gestolen”
Lang (feest)weekend in zicht: vier cocktailrecepten met bubbels