© YouTube DTM

Neefje van F1-legende Michael Schumacher loopt zware blessure op bij horrorcrash, maar krijgt de schuld: “Dat is het makkelijkste”

David Schumacher staat zes weken aan de kant. De 20-jarige zoon van Ralph Schumacher, de jongere broer van F1-icoon Michael Schumacher, brak zijn rug na een zware crash in de Duitse DTM op het circuit van Hockenheim.

Vincent Van Genechten

De beelden:

“Toen David thuis was gekomen, bleef hij maar klagen over rugpijn”, aldus papa Ralph tegen Motorsport Magazine. De organisatie had de DTM-piloot eerst nog medische in orde verklaard. “We beslisten daarop om een scan te laten doen in het ziekenhuis van Salzburg en daaruit bleek dat zijn rug gebroken is. Hij heeft geen operatie nodig, maar David staat wel zes weken aan de kant.”

Concurrent Thomas Preining verweet David Schumacher dat hij schuldig was aan de crash. Tot woede van mama Schumacher. “Onze zoon stelt het goed en dat is het belangrijkste”, aldus Cora Schumacher. “Ik vind het echter niet oké dat Thomas Preining negatieve commentaar geeft op hem, zonder naar zichzelf te kijken. Hij overstuurde ook en had zijn wagen niet onder controle. Het is altijd makkelijker om de schuld bij anderen te leggen.”

Schumacher had dit seizoen nog geen punten gescoord in de Duitse raceklasse waarin ook de Belgen Laurens Vanthoor en Esteban Muth actief zijn.

De Mercedes van Schumacher was er ook erg aan toe. ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ATP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer