Aangeboden door JOBAT

Vraag naar controllers fors toegenomen door corona

Organisaties kregen tijdens de pandemie te maken met financiële onzekerheden. Met een grote vraag naar het beroep van controller tot gevolg.

William VisterinBron: Jobat.be

Zo’n controller houdt toezicht op de financiën en efficiëntie van een organisatie. Volgens het rekruteringskantoor Robert Walters lag het aantal vacatures voor het beroep in het tweede kwartaal van 2022 liefst 36 procent hoger dan vorig jaar.

“De trend naar meer sturingsinformatie en strakkere processen is door covid-19 in een stroomversnelling gekomen”, stelt Christophe Paquay, manager bij Robert Walters.

Indekken risico’s

“Een goede risicodekking maakt je organisatie immers wendbaarder, wat tijdens de pandemie essentieel bleek.” Volgens hem hebben veel organisaties tijdens de coronapandemie beseft dat zij niet genoeg grip hebben op de financiële cijfers en de mogelijke risico’s die ze lopen.

Organisaties zijn, naast financiële controllers, ook vaak op zoek naar controllers die business control taken op zich kunnen nemen. Profielen die de cijfers niet alleen kunnen distilleren, maar óók interpreteren, en gerichte adviezen kunnen opstellen voor het bestuur. “Zo kunnen controllers de organisatie actief helpen met het indekken van toekomstige risico’s.”

Bron: Jobat.be