©  Steven Schepers

© Steven Schepers

thumbnail:
thumbnail:

Hasseltse scholen ijveren voor beter klimaat met spiegels

Hasselt -

Dinsdag 11 oktober zamelden de vrijwilligers van Oxfam tientallen ‘Klimaatspiegels’ in op UHasselt. “Het is hoog tijd om wanpraktijken van investeringen die schadelijk zijn voor het klimaat te bannen”, aldus de vrijwilligers. “De alternatieven zijn er. We vragen aan onze regering om te kiezen voor deze duurzame, rechtvaardige oplossingen voor de klimaatcrisis.”

Steven Schepers

Tijdens de Week van de Fair Trade (5 tot en met 15 oktober) leggen de Oxfam-Wereldwinkels de link tussen klimaatsverandering en eerlijke handel. Samen met tal van Hasseltse scholen verzamelen ze zogenaamde 'Klimaatspiegels'. Vele honderden leerlingen en studenten zetten op deze manier hun handtekening onder de klimaatpetitie van Oxfam. Niet op papier of digitaal, maar op spiegels. Naast UHasselt dragen ook PXL Education, van Veldeke, Kindsheid Jesu, Atheneum en de Veranda de scholenactie uit.

“Met deze spiegels willen we namens de Hasseltse jongeren de regering en het bedrijfsleven letterlijk de spiegel voorhouden”, zegt vrijwilliger Kurt van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt. “Tot 28 oktober zullen de spiegels uithangen in onze winkel in de Dorpsstraat”, vullen Nicole en Lut aan. "Daarna zullen we ze met veel toeters en bellen presenteren aan onze beleidsmakers tijdens een nationaal actiemoment in Brussel.”

https://oxfambelgie.be/klimaatcampagne

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer