Céleste Fryns deelt haar favoriete jenevercocktail: de Fryns Basil Smash. “Een heerlijke frisse en kruidige cocktail.”  © RR

RECEPT. Zin in een jenevercocktail? Zo maak je een frisse en kruidige Fryns Basil Smash

Soms valt de appel loodrecht van de boom. Céleste Fryns (26) behoort tot de vijfde generatie van de gelijknamige jeneverdynastie uit Hasselt en stapte vorig jaar in het familiebedrijf. Ze deelt haar favoriete jenevercocktail: de Fryns Basil Smash. “Een heerlijke frisse en kruidige cocktail.”

Rudi Smeets

Ingrediënten

• 5 cl Fryns Premium Belgian Genever

• 2 cl citroensap

• 2 cl suikersiroop

• 10 basilicumblaadjes

• takje basilicum

Céleste Fryns (26) behoort tot de vijfde generatie van de gelijknamige jeneverdynastie uit Hasselt en stapte vorig jaar in het familiebedrijf. © Luc Daelemans

Zo maak je een Fryns Basil Smash

• Doe de basilicumblaadjes in de cocktailshaker.

• Giet het citroensap en de suikersiroop erbij en crush met een cocktailstamper. Hoe beter je de blaadjes crusht, hoe intenser de kleur en de basilicumsmaak.

• Voeg de Fryns Premium Belgian Genever toe.

• Doe enkele ijsblokken in de cocktailshaker en shake gedurende 20 seconden.

• Vul het glas met gecrusht ijs.

• Giet de cocktail door een theezeefje of met de double strain-techniek (extra zeefje).

• Garneer met een basilicumtakje. Santé!

Drink je liever een mocktail? Vervang de Fryns Premium Belgian Genever door de Fryns Spice 0% of de Fryns Nature 0% voor een heerlijke alcoholvrije cocktail.

De Jeneverfeesten vinden plaats op zaterdag 15 en zondag 16/10 in het centrum van Hasselt. Info en het volledige programma op www.jeneverfeesten.be

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer