©  Mia Smeets

Neos Kinrooi leert omgaan met ouder worden

Kinrooi -

Ouder worden, het is iets waar niemand onderuit kan. Tijdens een lezing van Luc Van de Ven leerden de leden van Neos Kinrooi hoe ze daar het best mee omgaan. De ouderenpsycholoog met als specialisatie psychotherapie, partnerrelatie en familietherapie gaf op een heel open manier en met veel humor tips en aanbevelingen.

Mia Smeets

Tijdens de lezing ging pryscholoog Luc Van de Ven ook gevoelige thema’s als seksualiteit, dementie, rouw en verlies niet uit de weg. “En dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is, weet iedereen”, klinkt het bij de Neos-leden. “Ook de kundige begeleiding van familieleden van depressieve, dementerende of hulpbehoevende senioren is in deze tijd een aandachtspunt voor hulpverleners. Ouder worden is ook verliezen, van partners tot vrienden en familie. De spreker gaf tips hoe we met verlies kunnen omgaan en hoe we opnieuw de kracht en moed kunnen vinden om toch weer te genieten van de mooie dingen van het leven.”

“Ook finishing well kwam aan bod”, aldus de leden. “Een einde komt er voor ons allemaal, maar als we dit voor onszelf en voor de mensen van wie we houden zo liefdevol en verzoeningsgezind mogelijk kunnen maken, kan het heengaan ook veel troost en dankbaarheid bieden. Ook de mooie tafeldecoratie stond in het teken van de herfst. Maar ook al zijn we in de herfst van ons leven, ook dan kan vriendschap en liefde veel mooie kleuren geven. Na de lezing konden we vragen stellen. En naar goede gewoonte sloten we af met koffie/thee en een lekker stuk vlaai. Het was een gezellig, waardevol en fijn samenzijn voor de 65 aanwezigen en het gaf een goed gevoel dat we ondanks onze leeftijd er niet alleen voor staan.”

http://www.neosvzw.be/kinrooi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer