©  BELGA

Ook Langeveld, Kangert en Terpstra gaan dit weekend met pensioen

Het is zaterdag in ‘Il Lombardia’ niet alleen de laatste wedstrijd van Alejandro Valverde (42) en de in november 38-jarige Vincenzo Nibali, ook Tanel Kangert is aan zijn slotakkoord toe. De 35-jarige Estlander rijdt voor Team BikeExchange-Jayco zijn allerlaatste koers. Kangert is een ex-ploegmaat van Vincenzo Nibali die in de gloriejaren van de ‘Haai van Messina’ in zijn team reed.

hc

Zondag valt niet alleen het doek voor de 40-jarige Philippe Gilbert, maar ook Niki Terpstra (38) rijdt in de wijnvelden van de Loire als ex-winnaar van Parijs-Tours zijn allerlaatste wedstrijd.

En dan is er nog zijn landgenoot Sebastian Langeveld. De 37-jarige ex-winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad heeft eveneens de Avenue de Grammont in Tours als eindpunt. Langeveld wordt volgend jaar ploegleider van Jens Keukeleire bij EF Education-EasyPost, het team waarvoor hij de afgelopen negen jaar koerste.

Cyril Lemoine (39) is zondag nog zo’n afzwaaier. De Fransman reed achttien jaar doorlopend in Franse loondienst en behaalde in zijn lange loopbaan nul, komma nul overwinningen. Veertien jaar geleden was hij tweede in een etappe van de Eneco Tour en dertien jaar geleden was hij eens derde in een rit van de Tour de France. (hc)

Aangeboden door onze partners