©  Serge Minten

Leerling-bestuurder onder invloed van drugs en alcohol bij controles in Hasselt en Lummen

Lummen/Hasselt -

Bij alcohol- en drugscontroles in Lummen en Hasselt heeft de politie negen bestuurders betrapt onder invloed van alcohol. Vijf bestuurders hadden drugs gebruikt. Een leerling-bestuurder met voorlopig rijbewijs had zowel drugs als alcohol genomen voor de rit.

Marij Wyers

De bestuurder had ook nog drugs op zak en hij reed met twee passagiers die niet voldeden aan de voorwaarden van begeleider. Meerdere pv’s werden opgesteld en zijn voorlopig rijbewijs is ingetrokken. Op de Meldertsebaan in Lummen probeerde een bestuurder die drugs had genomen te ontkomen. Hij maakte rechtsomkeer maar de politie kon hem na een korte achtervolging vatten. Hij was eerder ook al veroordeeld voor rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ook ingetrokken.

De gevaarlijke combinatie van alcohol en drugs is niet langer uitzonderlijk in het verkeer. In de Gestelstraat in Lummen had een bestuurder twee soorten drugs genomen en te veel alcohol gedronken. Zijn auto was niet verzekerd en werd getakeld.

Op de Hasseltse kleine ring reed een auto zwalpend rond. Die bestuurder had te veel gedronken en moest het rijbewijs afgeven.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio