©  Tom Palmaers

Vier vermoedelijke drugsdealers gearresteerd in Bilzen na verkeerscontrole

Bilzen -

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft woensdag vier personen gearresteerd binnen een onderzoek naar drugshandel. Er zijn aanzienlijke hoeveelheden drugs en cash in beslag genomen. Twee vermoedelijke drugsdealers zijn aangehouden.

Olivier Simons

In de Reekstraat in Bilzen controleerde de politie woensdag een 39-jarige bestuurster uit Gingelom. Ze legde een positieve speekseltest af, waarop haar rijbewijs meteen werd ingetrokken voor 15 dagen. Haar passagier, een 57-jarige man uit Bilzen, was al bekend bij politie en gerecht voor drugsfeiten. Bij de doorzoeking van het voertuig werd een aanzienlijke hoeveelheid speed en een kleine hoeveelheid crack gevonden. De passagier had ook een som geld bij.

Het duo werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek en verhoor. Bij een huiszoeking in de woning van de man werden nog meer speed en drugsattributen gevonden. Op dat moment boden ook een 57-jarige inwoner uit Heusden-Zolder en een 54-jarige man uit het Luikse zich aan bij de woning. Ze hadden allebei drugs en cash op zak. De twee werden eveneens gearresteerd. De drugs, attributen en het geld zijn in beslag genomen.

Donderdag werden de 57-jarige Bilzenaar en de 39-jarige vrouw uit Gingelom op verdenking van handel in verdovende middelen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis. (siol)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio