© Zahra Boufker

Vandalen vernielen bushokje van De Lijn in centrum van Beringen

Beringen -

Een van de bushokjes aan het busstation op de Koolmijnlaan in Beringen is in de nacht van donderdag op vrijdag het doelwit geworden van vandalisme.

De ruiten van het bushokje werden vernield en de affiche met de uurregeling werd beschadigd en losgerukt. De politie Beringen/Ham/Tessenderlo startte een onderzoek en is op zoek naar getuigen. Volgens de jongeren die vrijdagochtend aan de bushalte aan het wachten waren, komt dit soort vandalisme regelmatig voor. “Het is zo erg om te zien hoe een bushokje volledig vernield werd. Waarom doet iemand zoiets?Vanwaar komt die agressie? Dit is niet de eerste keer. Jammer”, klinkt het.

Deze week maakte het Spectrumcollege samen met de politie en de stad nog bekend dat ze de overlast, het vandalisme en het zwerfvuil in en rond de schoolomgeving samen gaan aanpakken. De politie schreef eind september al 34 pv’s uit voor overlast in de omgeving van het Spectrumcollege. Het merendeel betrof sluikstorten.

Enkele jongeren werden beboet omdat ze in het bezit waren van verdovende middelen, anderen kregen boetes voor onder meer fietsen zonder handen, foutparkeren en het veroorzaken van geluidsoverlast met de bromfiets of de auto. Ook toen enkele jongeren zich aan de bushalte aan het station in Beringen respectloos opstelden tegenover een chauffeur van De Lijn, heeft de politie ingegrepen. De jongeren werden geïdentificeerd en van de bus gehaald.(zb)

 ©  Zahra Boufker

 ©  Zahra Boufker

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio