Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het raam en de deur van de woning. © Jozef Croughs

Bewoonster loopt rookintoxicatie op bij zware brand in Sint-Truiden

Sint-Truiden -

In een rijwoning in de Festraetsstraat in Sint-Truiden is vrijdagochtend om 1.45 uur een uitslaande brand uitgebroken. De bewoonster kon op tijd ontsnappen, maar liep wel een lichte rookintoxicatie op. Het huis is onbewoonbaar.

Jozef Croughs

Toen de hulpverleningszone Zuid-West Limburg vrijdagochtend arriveerde, sloegen de vlammen al hoog uit het raam en de deur. De 40-jarige bewoonster had tijdig het huis kunnen verlaten, maar liep wel een lichte rookintoxicatie op en werd naar het ziekenhuis gebracht. “Wij waren vrij snel ter plaatse en hebben meteen de aangrenzende woningen gevrijwaard van overslaande vlammen”, zegt brandweerkapitein Steven Rennen. “We hadden het vuur in de brandende woning ook vrij snel onder controle. Een van de naastliggende panden was onbewoond. In het andere werden de bewoners tijdig door de buren verwittigd om een veilige plek op te zoeken.”

Schrikken

“Het was schrikken toen onze buren vannacht aanbelden en op onze deur klopten”, vertelt de buurvrouw. “Wij waren net wakker geworden van de rook die in onze woning hing. Toen we buiten kwamen, schrokken we van de vlammen die uit de woning naast ons sloegen, op amper een paar meter van onze deur. Gelukkig zijn wij gespaard gebleven van het vuur en hebben we alleen rook- en waterschade.”

Mogelijk ontstond de brand door een sigaret in de zetel. Naast de brandweer, die het raam en de deur met houten panelen dichtmaakte, kwam ook Fluvius ter plaatse om de elektriciteitsstoring te herstellen. Het pand is onbewoonbaar. 

Het rijhuis is onbewoonbaar. De brandweer maakte de deur en het raam dicht met houten panelen. © Jozef Croughs

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio