Miguel Wiels wint belangrijkste Nederlandse televisieprijs

Het beste Nederlandse televisieprogramma is ‘Even tot hier’. Het won de Televiziering met 70 procent van de stemmen. ‘Onze’ Miguel Wiels mocht mee op het podium. “Hij is onze superster”, zeggen gezichten van het programma Jeroen Woe en Niels Van Der Laan.

Jan Claeys

Miguel Wiels mocht donderdagavond het belangrijkste televisiepodium van Nederland op: dat van de Televiziering, de verkiezing van het beste televisieprogramma. Het werd een klinkende overwinning voor Even tot hier van het komische duo Van Der Laan en Woe. Twee mannen die uit het theater werden weggeplukt door Paul De Leeuw. Hij overtuigde hen om televisie te maken.De twee maken sinds 2019 een - zo goed als live opgenomen - satirische actualiteitsshow. Met muziek als rode draad.

En dan heb je een orkestleider nodig en iemand die goed arrangementen en liedjes kan schrijven. Het duo maakte kennis met Miguel Wiels dankzij dezelfde Paul De Leeuw. Ze maakten tien jaar geleden samen Manneke Paul voor VTM en daarna werkte Wiels samen met De Leeuw in Nederland. En nu dus met Van Der Laan en Woe voor Even tot hier. Wiels, de man achter de meeste hits van K3, mocht donderdag mee op het podium en werd bejubeld en bedankt door de twee cabaratiers. “We hebben hem. Trots dat ik erbij hoor”, poste hij op Facebook, samen met een foto waarop hij poseert met de Televiziering.

Bekijk hier de prijsuitreiking

Bekijk hier beelden van het winnende programma

Meer over Miguel Wiels

Aangeboden door onze partners