©  ISOPIX

Argentinië haalt opgelucht adem: wissel van prachtig scorende Lionel Messi had niets met blessure te maken

PSG-trainer Christophe Galtier haalde Lionel Messi woensdagavond naar de kant wegens vermoeidheid. De Argentijn werd in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (1-1) 10 minuten voor tijd gewisseld, maar volgens Galtier was van een blessure geen sprake.

Vincent Van Genechten

“Hij gebaarde dat hij gewisseld wilde worden”, zei Galtier voor de camera van RMC Sport. “Na het maken van een sprint voelde hij zich moe. Hij kwam eraf, omdat hij op dat moment het gevoel had dat een frisse ploeggenoot een betere optie zou zijn.”

Messi zette PSG halverwege op voorsprong met een prachtige krulvbal, maar Benfica kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Danilo Pereira. In Argentinië kunnen ze dus opgelucht ademhalen. Een blessure voor hun superster vlak voor het WK zou dramatisch zijn.

Al had Messi ook nog een niet zo leuke boodschap voor de Argentijnse fans. “Of dit mijn laatste WK is? Ja, zeker”, verklaarde de 35-jarige Argentijnse stervoetballer tegenover streamingsdienst Star+. “Ik voel me fysiek wel goed”, vervolgde de speler van Paris Saint-Germain. “In tegenstelling tot vorig jaar had ik een goede voorbereiding op het seizoen. Ik tel de dagen af naar het WK. Ik wil graag dat het snel begint en ben benieuwd wat er gaat gebeuren in mijn laatste WK.”

Messi, die de individuele prijzen en titiels in clubverband opeenstapelde, wist met Argentinië nooit de hoofdprijs op het WK te grijpen. Hij speelde in 2014 zijn enige finale, maar verloor toen met 1-0 van Duitsland. Messi laat dit seizoen zien dat Argentinië nog een keer mag hopen op een wereldtitel met de publiekslieveling. De aanvaller van PSG scoorde tot dusver vijf keer in de Ligue 1 en vond twee keer het net in drie Champions League-duels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners