Jan Van Huffel. ©  NDM

Volleybal  Supercup  Knack Roeselare - Caruur Gent zaterdag om 20.30u.

Jan Van Huffel: “Supercup komt te vroeg, maar zou wel mooi staan op ons visitekaartje”

Gent -

Eén week voor aanvang van de competitie strijden meervoudig landskampioen Knack Roeselare en bekerhouder Caruur Gent voor de Supercup. De wedstrijd wordt zaterdagavond in de Tomabelhal in Roeselare afgewerkt.

Dirk Van Bruysel

“Dit is de aanloop naar het meer serieuze werk”, zegt coach Jan Van Huffel. “Akkoord, een Supercup is misschien niet van levensbelang, maar deze finale is een soort erkenning voor het sterke seizoen dat achter de rug is en staat toch mooi op het visitekaartje van de club. Dat de Supercup nu zaterdag zou plaatsvinden, werd vrij laat beslist en dat is lang niet het meest ideale moment. Iedereen zit nog volop in de voorbereiding op de echte competitie, die over tien dagen begint. Het toeval wil wel dat wij dit weekend een oefenmatch tegen Roeselare hadden gepland. Wat dat betreft, verandert er dus weinig, al moet ik toegeven dat de Supercup spelen voor een club en een team als het onze toch iets speciaals is. Het wordt ongetwijfeld iets anders dan een oefenmatch. Dit is een ander verhaal, dat we honderd procent ernstig zullen opnemen.”

“Langs de andere kant begint voor ons de competitie pas echt over twee weken. Op de openingsspeeldag moeten we naar Maaseik en dat is, net als Roeselare, een van de twee ploegen waartegen we vorig seizoen niet konden winnen. Over drie weken krijgen we Waremme in Oostakker over de vloer en daar moeten we zo goed mogelijk zijn. Daar kijken we meer naar uit.”

Hoewel Caruur Gent vorig seizoen de Belgian Cup won, blijft Jan Van Huffel realistisch.

“Vorig seizoen hebben we een eerste prijs gepakt met Gent. Die bekerwinst was alvast een nieuwe ervaring. Dit jaar spelen we daardoor de Supercup en mogen we ook eens proeven van Europees volleybal. We zijn ambitieus, maar kennen ook onze tekortkomingen. Mij ga je geen grote dingen horen zeggen, al willen we graag meedingen naar een nieuw Europees ticket. Lukt dat, dan mogen we tevreden zijn, want dat betekent dat we dichter bij de top zijn gekomen en dit ook hebben bevestigd. Maar we zijn er nog niet, hè. We hebben nog heel wat groeimogelijkheden. We hebben in het tussenseizoen onze kern uitgebreid naar twaalf spelers zodat er meer concurrentie is. Wat wel waar is, is dat drie van onze aanwinsten nog erg jong zijn. Zo zijn Kobe Brems, Abdel Aziz Doumbia en Hugo Fischer wissels op de toekomst. Zij hebben het in zich en zullen ongetwijfeld de komende weken kansen krijgen om te groeien.”

Aangeboden door onze partners