Archiefbeeld. ©  BELGA

Zeker 1.945 hardrijders betrapt tijdens flitsmarathon in Limburg

Tongeren -

De Limburgse politiezones hebben woensdag extra snelheidscontroles gehouden in het kader van de nationale flitsmarathon. De politiezones Tongeren-Herstappe, Sint-Truiden-Gingelom-NIeuwerkerken, Lanaken-Maasmechelen, Kanton Borgloon, Carma en LRH flitsten samen 1.945 hardrijders.

Olivier Simons

Tussen woensdagochtend 6 uur en donderdagochtend 6 uur nam de federale politie samen met ruim 100 lokale politiezones deel aan de nationale flitsmarathon. In heel het land waren er extra snelheidscontroles op de snelwegen en secundaire wegen.

Ook de politie Tongeren-Herstappe controleerde extra tussen 13 uur en 21 uur op Schaapsweide en de Luikersteenweg. 578 voertuigen werden passeerden de flitscamera, 66 daarvan reden te snel, ongeveer 11 procent. Een van de snelheidsduivels haalde zelfs 111 km/uur, veel meer dan de maximumsnelheid van 70 km/uur. Drie chauffeurs kregen een boete voor gsm-gebruik, drie reden met een verlopen keuring.

De politie Lanaken-Maasmechelen controleerde 2.101 voertuigen, waarvan er 424 te snel reden. Een van de bestuurders haalde zelfs 136 km/uur op een plaats waar er maar 70 km/uur gereden mag worden. Een andere chauffeur met een voorlopig rijbewijs reed met 95 km/uur door het rood licht. Hun twee rijbewijzen werden ingetrokken.

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken controleerde 2.136 voertuigen, waarvan er 336 te snel reden, ongeveer 16 procent. In de Tegelrijstraat in Nieuwerkerken liep liefst 28 procent tegen de lamp.

In de politiezone Kanton Borgloon werden 5.540 voertuigen gecontroleerd. 657 bestuurders reden er te snel. Bij de collega’s van de politie Carma werd bijna 10 procent van de chauffeurs geflitst. Tussen 6 en 22 uur controleerde de politie daar 3.534 voertuigen, waarvan er 338 te snel reden. Op de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren haalde een motorrijder liefst 133 km/uur, terwijl dat een zone 50 is. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken en hij zal een fikse boete krijgen.

De politie LRH controleerde 4.637 bestuurders op de Genkersteenweg, de Stokrooieweg, de Sint-Truidersteenweg, de Diestersteenweg en de Luikersteenweg. 124 chauffeurs reden te snel.

Meer over 112 Limburg

Aangeboden door onze partners