© Tom Palmaers

46-jarige Bilzenaar overleden bij botsing tussen twee speedpedelecs op rotonde in Genk

Genk -

Aan een rotonde op de Henry Fordlaan in Genk is donderdagochtend rond 6.30 uur een zwaar ongeval gebeurd. Twee speedpedelecs botsten tegen elkaar. Een van de fietsers, een 46-jarige man uit Bilzen, overleefde de klap niet. Een 52-jarige man uit Alken raakte gewond.

Olivier Simons

Het ongeval gebeurde op het fietspad langs de rotonde ter hoogte van de Beverststraat. Op dat vrijliggende fietspad mag in beide richting gefietst worden. De twee fietsers waren allebei op weg naar het werk en kwamen uit tegenovergestelde richtingen gereden, toen ze om een onbekende reden tegen elkaar botsten en ten val kwamen.

De ambulance en de mug-arts snelden nog ter plaatse, maar voor een 46-jarige man uit Bilzen kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. De andere fietser, een 52-jarige Alkenaar, raakte gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie Carma kwam ter plaatse voor de vaststellingen. In opdracht van het parket Limburg kwam ook een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval om de omstandigheden te onderzoeken. Daarvoor werd het fietspad een tijdlang afgesloten. Volgens de eerste info waren de twee fietsers voldoende verlicht en droegen ze een helm.

Speedpedelecs zijn snelle elektrische fietsen waarvan de ondersteuning pas uitvalt bij een snelheid van 45 km/uur. De fietsen moeten net als auto’s ingeschreven worden bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en krijgen ook een kleine nummerplaat. Om met een speedpedelec te rijden moet je verplicht een rijbewijs hebben en een helm dragen.

 ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio