De kop is eraf voor Seppe Van Den Boer. In Baal reed de junior zondag solo naar de zege. ©  Kms

Veldrijden Junioren

Seppe Van Den Boer pakt in Baal eerste zege van het seizoen, maar droomt van meer: “Ik wil dolgraag naar Wereldbekercross in Tabor”

Na een zesde plaats zaterdag in de UCI-cross van Meulebeke reed Seppe Van Den Boer zondag naar zijn eerste zege van het seizoen. De 16-jarige tweedejaarsjunior uit Elewijt zette in Baal de cross in het Sven Nys Cycling Center helemaal naar zijn hand.

Wim Redant

In Meulebeke hield Yordi Corsus in de strijd voor de zege drie Nederlanders af. Seppe Van Den Boer greep een minuut later net naast een plaats in de top vijf.

“Ik startte op de tweede rij, maar nam een goede start en nestelde me meteen in de top tien”, zegt de junior. “Toen de kopgroep uit elkaar werd geranseld, nestelde ik me in het gezelschap van de Nederlander Floris Haverdings. In de strijd om de vijfde plaats bleken we elkaar waard, maar in de zandstrook moest ik telkens een gaatje laten. Op de laatste zandstrook plooide ik me dubbel en kon ik het wiel houden. Helaas lag de finish te dicht na de laatste bocht om nog in te halen. Ik had als eerste moeten indraaien. Dat foutje kostte me dus de vijfde plaats.”

Zondag had Van Den Boer meer succes en ging hij in Baal met de zege aan de haal. “Toen ik vooraf de deelnemerslijst doornam, dacht ik al wel kans te maken, maar het was toch ook de vraag in hoeverre ik gerecupereerd was van de inspanningen van daags voordien in Meulebeke. Bij de verkenning had ik al meteen een goed gevoel en dat gevoel zette zich door in de wedstrijd. Ik startte op de eerste rij en trok meteen de gashendel open. Na de eerste ronde had ik meteen een kloof van vijftien seconden. Vervolgens bleef mijn voorsprong twee ronden lang schommelen rond een halve minuut. Nadien dreef ik mijn voorsprong op naar een minuut. Baal was slechts een B-cross, maar ik ben toch trots op de overwinning in een veldrit die door mijn eigen ploeg georganiseerd werd.”

UCI-punten verzamelen

Zondag trekt Van Den Boer naar een UCI-cross in het Franse Brumath. “Ik wil dit seizoen selecties verzamelen voor de nationale ploeg en kies daarom overwegend voor UCI-crossen. Ik wil dolgraag naar Tabor, waar op zondag 23 oktober de eerste manche van de Wereldbeker plaatsvindt. Op de UCI-ranking sta ik inmiddels als vijfde Belg in de top dertig. Doorgaans wordt ook één eerstejaars geselecteerd, waardoor het dus nog extra spannend zal worden. UCI-punten verzamelen is nu dan ook mijn voornaamste doel. In die optiek trek ik volgende week ook naar het Nederlandse Oisterwijk.”

Aangeboden door onze partners