Vladimir Poetin. ©  EPA-EFE

Poetin hoopt dat de situatie in de geannexeerde gebieden zal “stabiliseren”

De Russische president Vladimir Poetin hoopt dat de situatie in de onlangs geannexeerde Oekraïense gebieden zal “stabiliseren”. Dat heeft hij woensdag gezegd op de Russische televisie. Oekraïne herovert in die gebieden alsmaar meer terrein op de Russen.

Gilles LiesenborghsBron: BELGA

“We gaan uit van het principe dat de situatie zal stabiliseren en dat we die gebieden op een vreedzame manier kunnen ontwikkelen”, zei Poetin in een toespraak die werd uitgezonden op de Russische televisie.

Rusland annexeerde afgelopen week vier Oekraïense regio’s die het deels onder controle heeft. In Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja werden ‘referenda’ georganiseerd die internationaal niet werden erkend.

Ondertussen zet Oekraïne zijn tegenoffensief verder. Ook woensdag slaagden Oekraïense troepen er in om gebieden te heroveren.

Poetin zei ook nog dat de resultaten van de ‘referenda’ hem “niet alleen verheugd, maar ook verbaasd” hebben. Dit wegens de “moeilijke omstandigheden” op het terrein. “Het resultaat is meer dan overtuigend, het is absoluut transparant en boven alle twijfel verheven”, aldus Poetin.

Meer over Oorlog in Oekraïne

Aangeboden door onze partners