Dertiger bijna dood geslagen door familieleden van zijn ex

Peer -

Drie leden van dezelfde familie sloegen woensdagnamiddag een 31-jarige man uit Houthalen in elkaar in Wijchmaal. De daders werden gearresteerd. Dat gebeurde nadat de dertiger het huis van zijn ex-partner was binnengedrongen.

Geert Van Baelen, Marij Wyers en Phillip Pergens

De Achtgezusterenstraat is afgesloten voor onderzoek. ©  Geert Van Baelen

Met veel kabaal liepen woensdagnamiddag vier vechtersbazen van de Achtzalighedenstraat richting de Kapelstraat in Wijchmaal. Daar zeeg een van hen ernstig gewond neer. De 31-jarige Houthalenaar had het aan de stok gekregen met de drie anderen, nadat hij de woning van zijn 35-jarige ex-partner in de Achtzalighedenstraat zou zijn binnengedrongen. Drie familieleden van haar (18, 22 en 32 jaar) werden gealarmeerd en gingen achter de Houthalenaar aan. Eerst haalden ze uit met een paal die ze in de buurt vonden. Daarmee raakten de aanvallers hun slachtoffer in het aangezicht. De dertiger viel op de grond en moest vervolgens nog meerdere slagen en trappen incasseren. Hij werd serieus toegetakeld en er werd even voor zijn leven gevreesd.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Ambulancedienst Ambuce Peer en een mug-team van Overpelt brachten het slachtoffer met spoed naar het Mariaziekenhuis. Later op de avond bleek het levensgevaar geweken, maar de verwondingen zijn wel ernstig.

Paal

De lokale politie Kempenland heeft de drie verdachten in de boeien geslagen. De paal waarmee werd uitgehaald is in beslag genomen voor sporenonderzoek. De drie verdachten werden woensdagavond verhoord. Het parket van Limburg contacteerde een wetsgeneesheer. Het labo van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg en het labo steunteam kwamen ter plaatse voor de vaststellingen op de plek van de feiten.

 ©  gvb

De vechtpartij zorgde voor de nodige beroering in Wijchmaal. Buurtbewoners werden naar buiten gelokt door de roepende en vechtende mannen. De politie was met meerdere voertuigen naar de Achtzalighedenstraat gesneld. De straat werd vervolgens met een politielint afgesloten. Het gevecht vond plaats in een rustige woonbuurt in de omgeving van campus Sint-Elisabeth.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio