©  Dienst cultuur

© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

50 mensen zingen samen in C-mine

Genk -

C-mine stond het afgelopen weekend in het teken van het Internationaal Korenfestival Vlaanderen. Dit was al de tweede editie die op Genks grondgebied plaatsvond. Van heinde en verre trokken zangkoren naar de voormalige mijnsite in Genk met als enige doel: samen zingen. De Genkse socioculturele raad ging de samenwerking aan met de organisatoren van het festival om op zaterdagnamiddag een heus ‘Cité Chantant’ te houden.

Dienst Cultuur

‘Cité Chantant’ stond eerder bekend als ‘Iedereen Zingt’, een concept waarbij mensen bij elkaar komen om naar hartenlust samen te zingen. Of het nu geschoolde zangers en zangeressen zijn of gewoon ervan genieten om luidkeels te zingen onder de douche. De socioculturele raad deed een oproep naar de achterban. En met succes: begin september 2022 ging een groep van een 12-tal koorleden uit verschillende Genks zangkoren (Regenboogkoor, Pools Sint Ceciliakoor, Cantus Vocum) aan de slag met de liedjes. Het aanstekelijke enthousiasme van de groep zorgde ervoor dat er elke week nieuwe leden bijkwamen. Onder begeleiding van pianist Chris Tilkin, zanger Daniel Cardoso en Christiane Janssens (Koor Incantatio) oefenden ze vooral vrolijke meezingers, oude volksliederen en enkele hedendaagse hits. Het werd een gevarieerde playlist met voor ieder wat wils.

‘Cité Chantant’ op zaterdag 1 oktober in C-mine was het mooie resultaat van de wekenlange samenzang. Een 50-tal mensen kwamen meezingen in C-mine. De positieve reacties logen er niet om. Zowel de aanwezigen als het gelegenheidskoor breien ongetwijfeld een vervolg aan deze gezellige zangnamiddag.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio