John Fulkerson: “De Belgische competitie is totaal nieuw voor mij. Maar misschien is mijn onwetendheid net mijn kracht.” ©  Luc Verbruggen

Basketbal  BNXT-League  Antwerp Giants - Leuven Bears

Nieuwe aanwinst John Fulkerson: “Ik had nog nooit de oceaan overgestoken, maar ben graag in Leuven”

Vrijdagavond staat de clash tussen Antwerp Giants en Leuven Bears op het programma. Leuven won zijn eerste competitiewedstrijd na een uitputtingsslag thuis tegen Charleroi (83-81) en zakt dan ook met vertrouwen af naar de Antwerpse Lotto Arena.

Tommy Vermaire

Dat de Sinjoren vorig seizoen twee keer geringeloord werden door Leuven, zijn ze in Antwerpen wellicht nog niet vergeten. Intussen vertrokken diverse sterkhouders bij Leuven, maar ook de spelerskern van de Giants onderging een grondige gedaanteverwisseling, waardoor de waardeverhoudingen plots anders kunnen liggen.

John Fulkerson, afkomstig uit Tennessee, vanwaar de bekendste bourbon ter wereld komt, is de nieuwe aanwinst van Leuven Bears en wil de lijn van tegen Charleroi doortrekken.

“Ik had nog nooit de oceaan overgestoken en nu ben ik hier op m’n eentje in Leuven. Dat is een hele verandering”, zegt de Amerikaan. “Ik speelde zes jaar college basketbal in Tennessee. Het eerste jaar speelde ik niet omdat ik een gebroken elleboog had opgelopen en het jaar nadien kwam corona langs. Zes jaar werden op die manier herleid tot vier jaar waarin ik echt aan spelen toekwam.”

Allrounder

De goedlachse 25-jarige power forward van 2,06 meter was behoorlijk geliefd over de plas, maar vindt zichzelf in geen enkel onderdeel van het basketbalspel echt uitblinken, zoals hij zich ook in niks barslecht vindt. Een echte allrounder dus, en dat bewees hij al op de eerste wedstrijddag tegen Charleroi. Met zeventien punten en elf rebounds speelde Fulkerson zich danig in de kijker. Dankzij hem kon Leuven na de eerste helft zelfs leiden met 45-40. Verwacht hij in Antwerpen ook de dans te leiden?

“Geen idee. Ik doe gewoon wat de coach van me vraagt. Ik voel me goed omringd hier in Leuven. De coach, mijn teammaats: ik voel me door hen geapprecieerd en de groep hangt goed aan elkaar. Mijn teammaats analyseren de tegenstrevers en vertellen me erover, maar ik heb er echt geen flauw benul van tegen welke ploegen ik het moet opnemen. Ik ken de Belgische competitie helemaal niet. In die zin ben ik hier echt een greenhorn. Door mijn onwetendheid kan ik enkel uitgaan van mijn eigen sterkte en dat is misschien maar goed ook. Je blindstaren op externe zaken, waaraan je zelf niks kan veranderen, heeft weinig zin.”

Aangeboden door onze partners