©  Karel Van Suetendael

Kinderen met diabetes in de watten gelegd tijdens gezinsnamiddag

Genk -

De zes Limburgse diabetesafdelingen hielden op 1 oktober weer een geslaagde dag voor kinderen met diabetes. Zij konden genieten van muurklimmen, springkastelen en het verzorgen van paarden.

Karel Van Suetendael

Het evenement ging door op de terreinen van Sport in Vlaanderen in Kattevenia in Genk en kreeg financiële steun van Kiwanis Genk De Heimaaier en sponsoring van Clown Ludovicus. Ondanks de slechte weervoorspellingen werd het een zonnige dag. Niet alleen het weer, maar ook de gezichtjes straalden op het einde van een avontuurlijke dag. Muurklimmen, dansen, boogschieten, paardenverzorging, het nieuwe tuben en natuurlijk de springkastelen vervulden alle wensen van de kinderen. Ondertussen konden de ouders onder deskundige begeleiding van dokters Dooms en Smeets samen eens over hun zorgen en toekomst praten tijdens een gezellig praatcafé.

In de tweede helft konden de ouders beter kennismaken met elkaar en ervaringen uitwisselen tijdens een wandeling naar en beklimming van de bliksemtrap of tijdens een bezoek aan de Cosmodrome. Het evenement werd feestelijk afgesloten met het dansje dat kinderen die namiddag snel geleerd hadden.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio