©  BELGA

Slechts een op de vier treinen rijdt vandaag: “De actiebereidheid bij het spoorwegpersoneel is groot”

Op het spoor wordt vandaag gestaakt, er geldt een minimale dienstverlening. Volgens de NMBS rijdt een kwart van de treinen in Vlaanderen en Brussel. De meeste piekuurtreinen rijden deze ochtend niet. “De actiebereidheid bij het spoorwegpersoneel is groot en er rijden zeer weinig treinen”, verklaarde Ludo Sempels van ACOD-Spoor woensdag in ‘De ochtend’ op Radio 1.

wverBron: Radio 1

De staking is dinsdagavond om 22 uur van start gegaan. In de provincies Luxemburg en Namen rijden er geen treinen. Op het hele net rijden slechts 2 op de 5 IC-treinen en 1 op de 4 S- en L-treinen. Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website en de app van de NMBS.

Het personeel wil meer middelen voor een goede dienstverlening. “De arbeidsomstandigheden zijn niet goed en er is te weinig personeel”, aldus Ludo Sempels. “Wij voeren actie voor een performant bedrijf en een kwalitatieve dienstverlening voor al onze reizigers. Als je een Mercedes wil kopen, volstaat het budget voor een 2PK niet.”

Op de weg staat er een file op de Antwerpse Ring richting Gent, tussen Antwerpen-Oost en de Kennedytunnel. Op de E313 gaat het traag vanaf Massenhoven richting Antwerpen en op de ring rond Brussel is het aanschuiven tussen Groot-Bijgaarden en Jette.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer