©  BELGA

Geen nieuwe stunt: Yellow Tigers stuiten op ijzersterk Japans blok

De Yellow Tigers incasseerden een terechte 1-3-nederlaag in hun eerste match van de tweede ronde. Een knappe eerste set liet even het beste verhopen, maar wat Japan daarna liet zien was van een zeer hoog niveau. Woensdag is winnen van Argentinië een must om de hoop op een plaats in de kwartfinale levend te houden.

Rob Kwanten

Lange rally’s. Dat is wat je mag verwachten tegen een verdedigend indrukwekkend Japan. Een opslagreeks van de alomtegenwoordige Janssens bracht de Japanse libero echter meteen in verlegenheid: 4-1. Inoue en Ishikawa keerden nog even het tij naar 8-10. Maar toen Van de Vyver de weg naar de Truiense Britt Herbots ontdekte, stond er geen maat meer op de Tigers, die naar 25-21-setwinst snelden.

Archiefbeeld. ©  BELGA

Japanse meesterzet

De Japanse coach Manabe reageerde met de inbreng van Airi. Een meesterzet, want ze serveerde van 1-0 naar 1-7 (!). België kreeg de receptie niet meer op orde, waardoor Herbots uit het spelbeeld verdween. Ook met Krenicky aan de pas kwamen de Tigers niet meer dichterbij. Japan ging ook in de derde beurt verder op het ingeslagen elan, de Belgische defensie kreeg geen vat meer op de aalvlugge aanvallen. Op de 1-2-voorsprong was simpelweg niets aan te merken.

Herbots zorgde voor een hoopvolle start van de vierde set, de Truiense bracht weer wat extra grinta in de Belgische rangen. Krenicky begon haar aanvalsters opnieuw vlot te vinden. Maar een gebrek aan opslagdruk bleef de Tigers parten spelen. Japan bracht de ballen vlot tot bij de setter, Ishikawa en Hayashi deden de rest. Herbots hield de hoop levend tot 21-23, maar een tiebreak kwam er dus niet.

Zwakke zusje

Geen droomstart dus, maar niet getreurd. Woensdag wacht Argentinië, op papier dus het zwakke zusje van de groep. Een overwinning zou de Tigers een mentale boost kunnen geven voor de wedstrijden tegen China en Brazilië. Bij een nederlaag mag er allicht een kruis gemaakt worden over een eventuele kwartfinale.

Sets: 25-21, 20-25, 16-25, 22-25.

België: van de Vyver 1, Herbots 30, Lemmens 8, Janssens 9, Van Gestel 12, Van Avermaet 5. Libero: Rampelberg. Kwamen in: Krenicky 1, Stragier 1, Guilliams.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer