Van wereldtop naar ploegloos: Belgische jockey Christophe Soumillon krijgt zijn ontslag na elleboogstoot in volle finale

Jockey Christophe Soumillon moet vertrekken bij zijn werkgever Aga Khan. De 41-jarige Brusselaar kreeg dinsdag zijn ontslag na een onsportief gebaar vrijdag tijdens de race in Saint-Cloud.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Soumillon gaf er collega-jockey Rossa Ryan een duw en die viel. Hij excuseerde zich na afloop, maar Aga Khan besloot dinsdag met onmiddellijke ingang een einde te maken aan zijn contract. Soumillon kreeg binnen de jockeywereld ook een schorsing van 60 dagen.

Onze landgenoot staat bekend als één van de meest vooraanstaande jockeys ter wereld. Hij won twee keer de prestigieuze Prix de l’Arc de Triomphe (2003 en 2008). Hij reed in twee periodes voor Aga Khan, van 2002 tot 2009 en van 2014 tot op dit moment.

Zondag eindigde hij met Vadeni, het hengstveulen van Aga Khan, nog als tweede in de 101ste Prix de l’Arc de Triomphe, na de Brit Luke Morris met zijn merrie Alpinista. Zaterdag won Soumillon de Prix Daniel Wildenstein met Erevann, een ander paard van de Aga Khan-stal. Zijn schorsing van 60 dagen gaat pas in op 14 oktober.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners