©  Peter Vermiert

Twee Vlaamse mountainbikekampioenen bij Optimus Argenta Cycling Team

Oudsbergen -

Dit weekend werd in het Kempense Ravels de slotmanche van de Flanders Mountainbike Series gereden. Het Optimus Argenta Cycling Team mocht er maar liefst twee kampioenen afleveren: zowel Jarne Evens uit Wijshagen als Zita Peeters uit Lummen werden Vlaams Kampioen Mountainbike

Peter Vermiert

Voor Jarne Evens (2008) van het Optimus Argenta Cycling Team stond deze wedstrijd met stip aangeduid. Na zijn zege in de manche van Genk had hij immers zijn zinnen gezet op eindwinst van het Vlaams regelmatigheidscriterium. Het bochtige parcours van Ravels leende zich uitstekend tot een tactische wedstrijd waarbij een handvol punten de doorslag gegeven heeft. Zo kon Jarne zijn doel waarmaken en werd hij Vlaams kampioen. Ook Zita Peeters, uitkomende voor hetzelfde team en ook laatstejaars aspirant, had al voldoende voorsprong om zeker te zijn van eindwinst. Zita werd eerder deze zomer ook al Belgisch kampioen.

An Lismont, voorzitster van het team, is blij met het unicum om twee Vlaamse kampioenen in hetzelfde jaar te hebben. “2008 is een sterk vertegenwoordigd jaar in ons team en die maken elkaar alleen maar beter”, zegt An. “Dat geldt eigenlijk voor al onze renners. We haalden trouwens ook een derde plaats met Wietse Slegers (Elite/beloften) en Lennert Goossens (U13) in het eindklassement.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio