©  REUTERS

Balans na stadionramp in Indonesië bijgesteld naar 131 doden: nog 6 mensen bezweken aan verwondingen

Bij de stadionramp en de rellen na afloop van een voetbalmatch in Indonesië zijn nu 131 doden geteld. In een eerdere balans was sprake van 125 doden. Het drama is een van de zwaarste tragedies uit de voetbalgeschiedenis. De zes extra doden bezweken aan hun verwondingen, aldus een verantwoordelijke van de gezondheidsdienst in de stad Malang, waar de tragedie plaatsvond.

jvhBron: BELGA

Het hoofd van de politie in de provincie Oost-Java, heeft intussen zijn excuses aangeboden. “Als regionale politiechef ben ik bezorgd, bedroefd en tegelijkertijd heb ik spijt over de tekortkomingen in de veiligheid,” zei Nico Afinta op een persconferentie. Maandag al werd de politiecommissaris in Malang ontslagen. Negen andere agenten worden geschorst.

De rellen ontstonden na afloop van een wedstrijd tussen de clubs Arema FC uit Malang en Persebaya Surabaya, uit Soerabaja. Na de match tussen de aartsrivalen, die de club uit Malang met 2-3 verloor, bestormden honderden supporters het veld, waarna de politie traangas inzette en naar de wapenstok greep.

Meer over Indonesië

Aangeboden door onze partners