©  REUTERS

Bankzitter Cristiano Ronaldo lijkt dan toch zijn zin te krijgen: “In januari mag hij weg bij Manchester United”

Cristiano Ronaldo (37) bleef afgelopen zondag tijdens de zwaar verloren derby tegen Manchester City (6-3) negentig minuten op de bank. Manchester United-coach Erik ten Hag deed dat naar eigen zeggen uit respect voor de Portugese ster, maar er lijkt meer aan de hand. Volgens The Telegraph mag Ronaldo in januari vertrekken.

Jonas Withouck

Het contract van Ronaldo loopt volgende zomer af en bij een acceptabel bod zou de Portugees in januari mogen vertrekken. Dat wilde Ronaldo tijdens de afgelopen zomermercato al, maar concrete aanbiedingen kwamen er amper. De Britse krant The Telegraph weet dat het Saoedische Al-Hilal de enige club was die een concrete aanbieding deed. Ronaldo weigerde omdat hij Champions League wilde spelen.

Tijdens de wintermercato zou een transfer er dan toch kunnen komen. Coach Erik ten Hag zou daar al groen licht voor gegeven hebben. Niet onlogisch, want de Nederlander gebruikt Ronaldo de laatste weken amper. In de Premier League stond Ronaldo nog maar één keer aan de aftrap. Ook tegen Manchester City bleef hij negentig minuten op de bank.

Dit seizoen amper één goal

Ronaldo had zijn comeback bij Manchester United wellicht anders voorgesteld. Vorig seizoen had United het al heel moeilijk en eindigde het pas als zesde. Maar toen kon Ronaldo over alle competities heen toch 24 doelpunten maken. Dit seizoen zit CR7 aan één doelpunt, op strafschop in de Europa League...

 ©  Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners