© Jef Croughs

Straat in Truiens centrum afgesloten na gaslek: gevaar intussen geweken

Sint-Truiden -

De Spaansebrugstraat in Sint-Truiden blijft afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer na een gaslek dinsdagochtend. De meeste bewoners die werden geëvacueerd, konden al terug naar hun huis omdat het gevaar is geweken. In de namiddag wordt het lek hersteld.

Rudi De cock/Jozef Croughs

In de buurt van de Spaansebrugstraat klonk rond 7.45 uur een luid sissend geluid. Meteen hing er ook een gasgeur. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De buurt werd hermetisch afgesloten en de gas werd afgesloten zodat specialisten op zoek konden naar de oorzaak. De mensen uit de buurt die werden geëvacueerd, konden terecht in het Lago sportcomplex.

De mensen van de Naamsesteenweg en de Tiensesteenweg mochten al snel terug naar huis. Enkel de mensen van de Spaansebrugstraat - waar het lek zich situeert - zitten nog in de tijdelijke opvang. “Alle gevaar is geweken. De oorzaak ligt vermoedelijk bij graafwerken in de straat”, zegt korpschef Steve Provost.

Gevaar geweken

“De graafwerken werden uitgevoerd door een derde partij waarbij de middendrukleiding geraakt werd. Het is een zwaardere leiding vandaar het erg luid sissende geluid,” zegt David Callens (Fluvius). “Rond 9.30 uur was de situatie veilig. De laatste controles worden nog uitgevoerd zodat alle bewoners terug naar hun woningen kunnen. In de namiddag wordt het lek volledig hersteld maar daarvoor moeten geen evacuaties meer te gebeuren. De Spaansebrugstraat blijf wel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers mogen wel door tot alles in orde is”, besluit Callens. 

rudc/jcr

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio