Ex-president Trump klaagt nieuwszender CNN aan voor laster

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN aangeklaagd voor laster. Hij beweert dat CNN onlangs een lastercampagne tegen hem heeft opgeschroefd uit vrees dat hij in 2024 zou meedoen aan de presidentsverkiezingen.

ckaBron: BELGA

CNN heeft geprobeerd Trump te bezoedelen “met een reeks steeds schandaligere, onjuiste en lasterlijke labels zoals racist, Russische lakei, opstandeling en uiteindelijk Hitler”, aldus de advocaten van de voormalige president, die naar een rechtbank in Florida stappen. Volgens het dossier eist Trump een schadevergoeding van zeker 475 miljoen dollar. De zender CNN heeft geprobeerd zijn enorme invloed, zogenaamd als een betrouwbare nieuwsbron, te gebruiken om Trump in een kwaad daglicht te stellen “met het doel hem politiek te verslaan”, stellen de juristen van Trump.

Trump deinst er niet voor terug (vermeende) vijanden aan te klagen sinds hij geen president meer is. Hij boekt maar beperkt succes. Zijn rechtszaak waarin hij zijn verkiezingsrivaal Hillary Clinton uit 2016 en tientallen anderen ervan beschuldigde destijds tegen hem samen te zweren, is onlangs verworpen door een rechter.

Meer over Donald Trump

Aangeboden door onze partners