Bij de doodgeschoten Yannick Verdyck en de andere leden van de schuttersclub zijn meer dan 200 wapens aangetroffen. 

Meer dan 200 vuurwapens aangetroffen bij huiszoekingen waarbij ‘prepper’ Yannick Verdyck doodgeschoten werd

Het gerecht heeft al meer dan 200 vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen bij doodgeschoten Yannick Verdyck en de andere leden van de Merksemse Schutters Vereniging. Dat bevestigt het federaal parket. Wellicht valt het uiteindelijke aantal nog heel wat hoger uit, want alle in beslag genomen wapens zijn nog niet geteld.

Dirk Coosemans

De hoeveelheid wapens die bij de huiszoekingen van vorige week aangetroffen zijn bij de groep “preppers”, is gigantisch. In totaal zouden nu al meer dan tweehonderd vuurwapens in beslag genomen zijn. “Maar de telling is nog niet ten einde. Morgen pas gaan we precies weten hoeveel wapens de verdachten bezaten. Het is heel veel”, zegt het bij het federaal parket daarbij.

“De hoeveelheid was zo groot dat er een extra vrachtwagen moest ingezet worden om alles vervoerd te krijgen. Niet alles ging in de voorziene camionette”, zeggen bronnen ons. Volgens onze informatie zouden ook honderdduizenden stuks munitie gevonden zijn. In het geval van de omgekomen Yannick Verdyck alleen is er sprake van meer dan 100 vuurwapens, waarvan slechts 30 vergund, zo krijgen we te horen.

Volgens het federaal parket wilden de leden van de schietclub “een gewapend verzet tegen de overheid plegen. Zonder dat daar al een tijdstip of plaats voor bepaald was”. Bij de huiszoekingen bij de leden van de Merksemse Schutters Vereniging kwam het vorige week tot een schietpartij met “prepper” Yannick Verdyck (36), de voorzitter van de club die daarbij het leven liet. Er is een apart onderzoek geopend naar de omstandigheden van de schietpartij. Volgens minister van justitie Vincent Van Quickenborne zou Verdyck eerst geschoten hebben op de Speciale Eenheden van de politie maar het parket van Antwerpen wil dat niet bevestigen. “Het onderzoek loopt volop”.

Dinsdag zullen twee andere aangehouden verdachten in de zaak voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Het gaat om Marc D. en Igor G. Vooral bij Marc D. zou, net als bij Verdyck, een heel grote hoeveelheid wapens aangetroffen zijn.

Meer over Antwerpen

Aangeboden door onze partners