©  BELGA

Robbe Ghys ontbreekt in Belgische selectie WK baanwielrennen: “Rust nemen om knieblessure te laten helen”

Belgian Cycling heeft de selecties bekendgemaakt voor het WK op de piste (12-16 oktober) in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Zoals voorzien ontbreekt de naam van Robbe Ghys. De Lummenaar stapte half september nog met kniepijn uit de Ronde van Luxemburg.

Pieter Vanlommel/Domien Brepoels

Door de afwezigheid van Ghys telt ons land een medaillekandidaat minder. In augustus keerde hij met twee medailles terug van het EK in München: zilver in de puntenkoers en brons in de ploegkoers aan de zijde van Fabio Van Den Bossche. Ook op het WK van vorig jaar veroverde hij eremetaal, toen knalde hij naar het brons in de ploegkoers met huidig bondscoach Kenny De Ketele.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op zijn Instagrampagina gaf Ghys tekst en uitleg bij zijn niet-selectie: “Door mijn knieblessure ben ik niet in staat om te trainen en te presteren op een hoog niveau”, schrijft Ghys. “Samen met mijn trainer en coach heb ik daarom besloten om niet deel te nemen aan het WK. Ik neem nu even rust om mijn knie te laten genezen. Ik zie jullie terug op de Zesdaagse van Gent.”

Lotte Kopecky. ©  BELGA

Zonder Ghys komen dertien Belgen in actie in Frankrijk. Bij de vrouwen staan Shari Bossuyt, Katrijn De Clercq, Lotte Kopecky, Marith Vanhove en sprintster Nicky Degrendele aan het vertrek. Thibaut Bernard, Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Jules Hesters, Gianluca Pollefliet, Fabio Van Den Bossche, Noah Vandenbranden en Brent Van Mulders zijn de mannen.

Na het succesvolle WK van vorig jaar in Roubaix en het sterke EK van deze zomer in München zijn de verwachtingen hoog bij de Belgische delegatie. Kopvrouw Lotte Kopecky pakte in Roubaix goud op de puntenkoers en zilver op de afvalling. In München veroverde ze in beide disciplines goud. Kopecky pakte in het olympische omnium ook zilver in Roubaix.

Bij de mannen zal Tuur Dens (scratch) zijn zilveren medaille van het vorige WK willen evenaren, terwijl Jules Hesters (afvalling) een vervolg wil breien aan zijn bronzen medaille op het EK.

Meer over Robbe Ghys

Aangeboden door onze partners