©  jhm

Veertiger uit Hoeselt betrapt met 1 liter GHB in auto: ”Het was puur een vriendendienst"

Hoeselt/Lummen -

Een 44-jarige man uit Hoeselt riskeert 16 maanden cel voor het bezit en dealen van drugs. De man werd betrapt met 1 liter GHB in zijn auto tijdens een verkeerscontrole.

Shauni Deferm

Op 22 september 2020 werd de veertiger met zijn auto aan de kant gezet door de politie nadat hij opviel door zijn sportieve rijstijl. In de wagen vonden de inspecteurs 1 liter GHB. De huiszoeking die volgde, was ook positief op drugs. De man bekende dat hij drugs in zijn bezit had voor eigen gebruik, maar beweerde nooit te dealen. Volgens de procureur wijzen de sms-berichten in zijn telefoon echter wel op een handeltje. “Hij bevoorraadde zich in Lummen en verkocht ook regelmatig”, aldus de aanklager die een celstraf van zestien maanden, mogelijks met probatie-uitstel, vorderde.

Werkstraf

Zijn advocaat vraagt een werkstraf. “Die man werkte twaalf jaar lang voor een evenementenfirma. In die sector wordt er open en bloot drugs gebruikt. Omdat hij vroeg moest beginnen en pas laat stopte met werken, woog dat fysiek zwaar door. Zo is hij gevoelig geworden voor drugs en begon hij het ook te gebruiken”, zo schetste de raadsman van de veertiger het leven van zijn cliënt. De handel werd wel ontkend. “Hij ging al eens drugs halen voor vrienden, maar iedereen betaalde zijn eigen deel. Het was puur een vriendendienst.”

Vonnis volgt op 24 oktober.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio