Tayrell W. ©  FC Volendam

Nederlandse profvoetballer verdacht van aanranding en mishandeling vrouw nadat zijn versierpoging werd afgewezen

De man die wordt verdacht van mishandeling en aanranding van een 20-jarige vrouw in de Amsterdamse club Air, is een 20-jarige Nederlandse profvoetballer. Het gaat om FC Volendam-speler Tayrell W. Hij zou zichzelf zondag herkend hebben op de beelden die door de politie waren verspreid.

Bron: De Telegraaf

De vrouw brak in de nacht van 16 op 17 juli dit jaar op drie plekken haar kaak, nadat ze was mishandeld door twee mannen. Het slachtoffer was tussen 4 en 5 uur met vriendinnen in de uitgaansgelegenheid in de Amstelstraat toen de verdachte haar probeerde te versieren. De vrouw was daar niet van gediend, aldus de politie. De man greep daarop hardhandig haar linkerborst beet. Toen het slachtoffer zich probeerde te verweren, werd ze door twee mannen bij haar keel gegrepen en kreeg ze harde klappen tegen haar hoofd. Het slachtoffer en de mannen werden door andere bezoekers en portiers van de club uit elkaar gehaald. Een woordvoerder van club Air bevestigt de gang van zaken, maar laat weten verder geen uitspraken te kunnen doen over het incident.

Schade

In het ziekenhuis bleek dat een kies van de vrouw gebroken was, een voortand loszat en dat haar kaak op drie plekken gebroken was. Zij werd diezelfde dag geopereerd. Acht schroeven werden in haar kaak gezet, waardoor ze wekenlang niet goed kon praten of kauwen, aldus de politie.

De tweede verdachte wordt nog steeds gezocht. De politie waarschuwt dat – als hij uit beeld blijft – het filmpje opnieuw getoond wordt.

Wat met carrière?

FC Volendam kan nog niet zeggen of de zaak consequenties heeft voor de carrière van W. bij de club. “We willen nu eerst alle feiten boven tafel en wij ondernemen pas actie als daar reden voor blijkt te zijn”, laat woordvoerder Sonny Sier weten.

Tayrell W., die in de nacht van de mishandeling zijn 20ste verjaardag vierde, tekende op 21 juni van dit jaar een profcontract tot 2025 bij FC Volendam. De club prees hem toen als een doelgerichte aanvaller. “Het eerste wat opvalt is zijn enorme snelheid; Tayrell lijkt een extra versnelling te hebben ten opzichte van de meesten en dat is natuurlijk een groot wapen”, liet technisch directeur Jasper van Leeuwen destijds verheugd weten. W. wordt door de club gezien als een van de smaakmakers van Jong Volendam. “Niet zelden was het Tayrell die Jong FC Volendam over de drempel hielp met zijn goals en assists.”

De voetballer zelf liet na het tekenen van zijn profcontract weten: “Ik ga keihard werken om mezelf nog meer te ontwikkelen en aan te kloppen bij het eerste.”

Aangeboden door onze partners