Slachtoffer (24) schietpartij in Beringen overleden: twee minderjarigen worden dinsdag voorgeleid

Beringen -

De man die zondagavond werd neergeschoten in het centrum van Beringen en in het ziekenhuis overleed, is een 24-jarige uit het Antwerpse. Intussen zijn ook twee minderjarigen uit de provincie Antwerpen gearresteerd. Zij worden dinsdag voorgeleid bij de jeugdrechter in Turnhout op verdenking van mededaderschap aan moord. Justitie en politie zijn intussen nog op zoek naar andere betrokkenen.

Phillip Pergens en Zahra Boufker

De juiste omstandigheden zijn nog steeds niet bekend. Parket en politie willen voorlopig weinig kwijt over de zaak. “Zondagnamiddag rond 16.30 uur vond in de Brugstraat in Beringen een schietincident plaats. Een 24-jarig slachtoffer werd in kritieke toestand in het ziekenhuis binnengebracht waar hij later aan zijn verwondingen is overleden”, laat het parket weten.

Buurtbewoners vertellen dat ze waren opgeschrikt door iets wat op een schietpartij leek. Iemand maakt gewag van acht schoten. Iemand zag ook drie mannen wegvluchten; eentje te voet, twee anderen in een auto.

Autopsie

Over de omstandigheden wil het parket nog dit kwijt. “Wat er gebeurde is onduidelijk. Het labo en labo steunteam hebben zondag op de plaats van de feiten een sporenonderzoek uitgevoerd. Een wetsgeneesheer werd gevraagd naar het ziekenhuis te gaan. Morgen zal een autopsie op het lichaam van het slachtoffer plaatsvinden. Er werd ook een ballisticus gecontacteerd.

Twee minderjarigen uit het Antwerpse werden zondag al gearresteerd. Hun betrokkenheid wordt momenteel onderzocht. Zij worden voor de jeugdrechter in Antwerpen verschijnen.

Het parket Limburg vorderde een onderzoeksrechter voor “moord”. De FGP Limburg voert het onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio