©  BELGA

“Houd uw bakkes!”: KV Oostende-verdediger Brecht Capon niet te spreken over uitspraak van lijnrechter

Een verdienstelijk KV Oostende oogstte niets tegen RC Genk. Ondanks het uitgesproken overwicht in balbezit van de Limburgers (68,7 %) voelde de kopbaltreffer van Muñoz in het absolute slot onrechtvaardig aan bij de kustploeg, die een verdiend punt misliep. Brecht Capon, die terugkeerde uit blessure, was na de wedstrijd vooral niet te spreken over het gedrag van een lijnrechter.

Peter Rossel

Capon was ontevreden over de beoordeling van de fase voor de beslissende hoekschop. “Er was een duwtje van een aanvaller op Tanghe. Soms vlaggen of fluiten ze daarvoor, ditmaal niet”, meent Capon, die dit bij de lijnrechter aankaartte. “Voor elk seizoen vragen de referees respect. Van mij krijgen ze dat respect al vijftien jaar. Maar dan vraag ik op een normale manier uitleg en krijg ik recht in mijn gezicht deze reactie van een lijnrechter: Houd uw bakkes! Dat ligt me zwaar op de maag, dat gaat te ver”, zuchtte de verdediger.

Terug na blessure

Na een knappe zomerse voorbereiding was Brecht Capon op weg naar een basisplaats. “Ik was fysiek top.” Maar een late kuitblessure hield hem in de tribune en daarna sukkelde hij ook met zijn andere kuit. Zaterdag, op de tiende speeldag, verkreeg de Oostendenaar eindelijk zijn eerste basisplaats. Met een pre-assist vanop de eigen helft was Capon trouwens betrokken bij de goal van de thuisploeg. “Onze spitsen Ambrose en Hornby stonden vaak één op één en wogen ze op de Limburgse verdediging. Dat was het plan en ze werkten het goed uit”, beschrijft Capon de lekkere voltooiing van de actie in de derde minuut.

“Na een break kwam hét moment om iets te doen tegen Genk, bij wie verschillende internationals pas laat teruggekeerd waren. Dat zag je bij Seraing tegen Standard ook. Na onze vroege openingsgoal stopte Hubert een strafschop van Trésor. Ook dat gaf ons een boost”, vertelt Capon, die halverwege de eerste helft dan toch de gelijkmaker zag binnenwaaien. “We gaven dat doelpunt weg, want we liepen uit positie. Dat was niet nodig.”

“Een puntje zat zeker erin, wellicht zelfs meer”, vond de verdediger. “De organisatie stond goed. In de eerste helft waren we heel goed, in de tweede helft deden we te weinig met de ruimte. We gaven niet veel grote kansen weg, maar we moesten wel voor meer dreiging zorgen. Met de snelheid van de invallers Berte en Atanga deden we iets te weinig. Dan is het extra pijnlijk om op een stilstaande fase dat tweede doelpunt te slikken en zo ten onder te gaan. Geen zalig gevoel, maar een zure smaak.”

Volgend weekend reist KV Oostende naar Seraing. “Dat wordt nog meer een belangrijke match, zeker omdat Seraing vrijdag gewonnen heeft”, beseft Capon.

Aangeboden door onze partners