©  Dick Demey

     

Lommel SK boekt eerste thuiszege en klimt naar tweede plek

Geen vier op een rij. Lommel SK boekte zaterdagmiddag de eerste thuisoverwinning van het seizoen tegen RWDM. Invaller Martinez was met twee assists beslissend: 2-1. Groen-wit klimt door de zege naar een gedeelde tweede plek met Lierse.

Sven Claes

Bij Lommel SK voerde Steve Bould twee wijzigingen door ten opzichte van de thuisnederlaag tegen SL16. Monjonell kwam in de plaats van rechtsachter Belghali en Metinho verving Martinez. Yeboah Amankwah was voor het eerst speelgerechtigd en nam plaats op de Lommelse bank. Bij het RDWM van Vincent Euvrard ontbrak ex-sterkhouder Smeets vanwege een blessure. Ex-Lommelaar Ruyssen en ex-Kanarie Sankhon zaten op de bank.

 ©  Dick Demey

Spektakelarme eerste helft

De Brusselse club schudde de Noord-Limburgers direct wakker vanaf het begin. Het grondscherende schot van Challouk spatte uiteen tegen de paal. Doelman De Busser en Lommel SK kwamen achterin met de schrik vrij. Binnen het openingskwartier reageerde ook Lommel SK, maar het voorzet/schot van Chadli deed de netten niet trillen. RWDM bleef de betere club, want het Lommelse middenveld wist niet van welk hout pijlen maken.

De voorzetten van het elftal van Euvrard volgden mekaar op, maar de groen-witte verdedigers stonden pal. Voor het doel van Defourny haalde het egoïsme van Chadli de bovenhand. De wedstrijd had duidelijk een doelpunt nodig om open te breken. Challouk ontsnapte aan de aandacht van Roque, maar de Brusselse aanvaller mikte hoog in het zijnet. In het derde kwartier dook Defourny het leer uit de voeten van de doorgebroken Vancsa.

 ©  Dick Demey

Cauê opent de score

De tweede helft begon met een overtreding aan de rand van het strafschopgebied van Wuytens op een Brusselse aanvaller. De vrije trap van Biron spatte uiteen tegen de kruising, De Busser was net als in de eerste helft opnieuw kansloos. Voor de tweede keer in de wedstrijd ontsnapte groen-wit met dank aan het doelhout aan een achterstand. De Busser stond even later in een schietkraam, maar zowel Vinicius, Challouk en Oyama stuitten op een Lommels bos van benen.

Aan de overzijde slaagde Cauê er nog in van dichtbij aan de tweede paal te missen. De animo zat eindelijk in de partij. Op het uur spelen stuurde Wuytens Martinez diep en Cauê schoof al vallend het leer binnen: 1-0. Meteen het vierde doelpunt van het seizoen voor de Braziliaanse aanvaller. RWDM-trainer Euvrard pakte vrijwel direct uit met een dubbele wissel om het tij snel te keren.

 ©  Dick Demey

Invaller Belghali bekroont glansrol Martinez

In het laatste half uur verhoogde RWDM de druk naar voren. Bould reageerde op de tactische zat van Euvrard met de inbreng van Thordarson en Belghali om respectievelijk de moegestreden Henkens en Chadli te vervangen. Achterin trok Lommel SK een muur op, waar de Brusselaars geen gaatje in vonden. Het gat lag echter achterin. Na een scherpe tegenaanval verdubbelde Belghali de voorsprong. Opnieuw was de aflegger van invaller Martinez: 2-0. Een laat strafschopdoelpunt van Biron bracht de eerste thuisoverwinning van het seizoen niet meer in het gedrang: 2-1.

 ©  Dick Demey

LOMMEL SK: De Busser - Monjonell, Lemoine, Wuytens, Roque - Granell, Metinho (79’ Pierrot), Henkens (73’ Thordarson) - Chadli (73’ Belghali, Cauê, Vancsa (60’ Martinez).

RWDM: Defourny - Heris, O’Brien, Le Conjour, Vorogovskiy (82’ Ephistion)- De Sart (66’ El Ouahdi), Barreto (66’ Botella), Oyama - Biron, Challouk, Plange (46’ Vinicius).

DOELPUNTEN: 62’ Cauê 1-0, 84’ Belghali 2-0, 89’ Biron 2-1.

STRAFSCHOP: 89’ Biron (raak)

GELE KAARTEN: 12’ Biron (fout), 13’ Metinho (fout), 20’ Granell (fout), 52’ Heris (tackle), 82’ Defourny (spelbederf), 83’ Cauê (spelbederf), 89’ Botella (spelbederf).

TOESCHOUWERS: 1.000

SCHEIDSRECHTER: Anthony Letellier. (svc)

Aangeboden door onze partners