Jonas Vingegaard boekt tweede ritzege in drie dagen in Ronde van Kroatië en gaat als leider slotrit in

Jonas Vingegaard heeft na de derde nu ook de vijfde etappe in de Ronde van Kroatië gewonnen. De Tourwinnaar was tijdens de eindsprint in Labin sneller dan Oscar Onley en neemt de leiderstrui over van Jonathan Milan. Morgen (zondag) slaat de slotrit op het programma.

Sam Varewyck

De vijfde etappe, de koninginnenrit van 154 kilometer tussen Opatija en Labin, leek lang een prooi voor de Fransman Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM). Maar op het steile laatste stuk kwam hij net tekort. Vingegaard passeerde hem op 150 meter van de aankomst en won voor de Brit Oscar Onley (Team DSM) en de Sloveen Matej Mohoric (Bahrain Victorious).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vingegaard nam meteen ook de leiderstrui over van de Italiaan Jonathan Milan (Bahrain Victorious), die in de lastige rit niet kon volgen. In het algemeen klassement leidt de Deen met nog één rit te gaan met 8 seconden voorsprong op Mohoric en Onley.

De Ronde van Kroatië eindigt zondag met een rit van 158 kilometer tussen Sveta Nedelja en Zagreb. Diep in de finale wachten de renners nog twee klimmetjes van derde categorie. Vorig jaar ging de eindzege in Kroatië naar de Brit Stephen Williams.

“Sprint te vroeg ingezet”

“De slotrit wordt zondag geen gezondheidswandeling”, beseft de 25-jarige Deen. “Mijn positie zal zeker nog bestookt worden. Ik ben al blij dat ik zaterdag het harde werk van mij teammaats kon afmaken. We hebben de koers al vroeg hard gemaakt. Ik win wel, maar eigenlijk zette ik mijn sprint wat te vroeg in. Onley kwam zo nog sterk opzetten. Indrukwekkend, hij is nog maar 19 en heeft een mooie toekomst voor zich.”

Aangeboden door onze partners