Ontgoocheling bij de jonge Genkies, die nu de rij sluiten in 1B. ©  Dick Demey

     

Jong Genk zelf laatste na nederlaag tegen hekkensluiter Dender: “Dewaest pas in laatste instantie opgeroepen om te spelen”

Bij Jong Genk verscheen Sébastien Dewaest plots aan de aftrap. “Initieel niet de bedoeling, maar door enkele blessures en verschujivingen naar de A-kern, was dit een laatste optie”, gaf trainer Hans Somers toe. De Genkies verloren met 0-2 van hekkensluiter Dender en zijn nu zelf laatste in de Challenger Pro League.

Jimmy De Schrijver

LEES OOK. Opmerkelijk: Sébastien Dewaest krijgt plots basisplaats bij Jong Genk: “We zaten dun in centrale verdedigers”

Sébastien Dawaest. Wie? Jawel, Sébastien Dewaest. De 31-jarige centrale verdediger speelde zijn laatste wedstrijd op 7 maart 2020 voor Genk, maar stond plots centraal achterin naast de herstelde Sadick en Dierckx. “We hebben pas in heel laatste instantie beslist om Dewaest op te stellen”, verzekerde trainer Hans Somers. “Door de blessures van Et Taïbi en nu ook Bangoura en de verschuiving van Didden naar de A-kern, zaten we achteraan dun. Omdat Dewaest al een hele tijd met ons mee traint en zich ook positief en professioneel opstelt, was hij een laatste optie geworden. Hoe dit verder evolueert, zullen we week per week bekijken. Het is zeker niet de bedoeling om jonge spelers daarvoor tegen te houden.”

 ©  Dick Demey

Denders been

Jong Genk begon andermaal goed aan de partij. Ze eisten de bal op en in het eerste kwartier waren de kansen voor de thuisploeg. Nieuwkomer Victory Beniangba zat er het dichtst bij. Hij dook alleen voor doelman Gies, maar die blokkeerde de weg en verhinderde het openingsdoelpunt voor Jong Genk. Even later was weer bijna prijs voor de jonge Genkies. Vleugelback Martens dook aan de tweede paal op en kon van dichtbij binnen tikken, was het niet dat een Denders been in de weg lag. En zo morste Racing opnieuw met de kansen.

“We startten goed aan de wedstrijd, maar we maakten het ons zelf opnieuw moeilijk”, sakkerde een ontgoochelde spelverdeler Jay-Dee Geusens. “Het wordt eens tijd dat we die kansen gaan afmaken. Het is altijd hetzelfde liedje. Wij maken onze kansen niet af en zij trappen de bal er wel in.” Dender herstelde het evenwicht en Jong Genk vond minder de combinatie. “Zij kwamen vaak met een vrije man onder onze druk uit, waardoor we op elke positie met een man te laat kwamen. Maar zelfs dan kregen we nog enkele kansen.”

Een kwartier voor tijd week een vrije trap van Çukur af. De bal spatte uiteen op de paal. In de herneming duwde de gevolgde Lallemand het leer tegen de touwen. “Over de ganse wedstrijd gaven we niet veel kansen weg, maar misschien was er bij het eerste doelpunt even een gebrek aan focus waardoor zij sneller op de bal waren en het doelpunt viel”, zucht Geusens.

 ©  BELGA

Spiegel

Somers gooide met Diawara en Arabaci nog twee aanvallende spelers in de strijd, maar het was Dender dat via Rajsel de score verdubbelde. “De ontgoocheling is groot”, bekent Geusens. “Maar we moet ook zelf in de spiegel kijken. Dit mag niet meer gebeuren. We kunnen er over blijven praten, maar we moeten het op het veld doen.” Coach Hans Somers trad zijn spelverdeler bij. “We zitten met te propere voetballers. Onze jongens moeten het durven afmaken. Als dat in het eerste kwartier gebeurt, dan is het dan al gespeeld. Dender had pas een goede kans net voor rust. In de tweede helft creëerden we te weinig, maar geen reden om de wedstrijd te verliezen. Dit hoort bij het doorgroeien naar echte killers vooraan.” En pakte Dender zes op zes en zakken de Genkies naar de laatste plaats in de Challenger Pro League.

 ©  Dick Demey

JONG GENK: Leysen – Dierckx, Dewaest, Sadick (61’ Al Mazyani) – Rommens, Van de Perre, Geusens, Swerts (82’ Diawara), Martens (82’ Arabaci) – Godts, Beniangba.

FCV DENDER EH: Gies – Smet, Cools (78’ Ragolle), Borry – Myny (46’ Marzo), Rôdes, Hens, Van Oudenhove (78’ Dubko), Rajsel (86’ Rowell) – Lallemand (78’ M’Barki), Çukur.

DOELPUNTEN: 75’ Lallemand 0-1, 84’ Rajsel 0-2.

GELE KAARTEN: 44’ Rommens (trekfout), 58’ Hens (trap).

SCHEIDSRECHTER: Maarten Toeback.

TOESCHOUWERS: 525.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer