©  BELGA

Opmerkelijk: Sébastien Dewaest krijgt plots basisplaats bij Jong Genk: “We zaten dun in centrale verdedigers”

Jong Genk trof vrijdagavond in 1B Dender met een opmerkelijke naam in de basis: Sébastien Dewaest (31) startte centraal in de defensie.

Marnik Geukens en Jimmy De Schrijver

LEES OOK. Jong Genk wordt zelf laatste na nederlaag tegen hekkensluiter Dender

Dewaest, die nog één jaar onder contract ligt, was twee jaar geleden in onmin geraakt met coach Wolf en de club. Na uitleenbeurten aan Toulouse en OH Leuven was er voor hem ook dit seizoen geen plaats meer in de A-kern. Nadat Dewaest niet weg wilde/geraakte tijdens de zomermercato trainde hij deels individueel en deels met Jong Genk. Omdat daar de spoeling dun was geworden in de as na het uitvallen van Et-Taibi en een blessure van Bangoura, terwijl coach Vrancken ook met enkele onzekerheden zit in het eerste elftal, werd na onderling overleg beslist om een beroep te doen op Dewaest. Hij zou zich op training professioneel gedragen.

Het staat nog niet vast of dit een eenmalig optreden wordt, de situatie wordt volgende week opnieuw bekeken. Hoe dan ook is het optreden van de 31-jarige Dewaest bij de Genkse jongeren volledig reglementair, aangezien elke beloftenploeg in 1B ook één oudere speler mag opstellen.

Somers: “In laatste instantie beslist”

“We hebben pas in laatste instantie beslist om Dewaest op te stellen”, reageerde coach Hans Somers na afloop van de verloren partij tegen Dender. “Door de blessures van Et Taïbi en nu ook Bangoura en de verschuiving van Didden naar de A-kern, zaten we dun in de centrale verdedigers. Omdat Dewaest al een hele tijd met ons mee traint en zich ook positief en professioneel opstelt, was hij een optie geworden. Hoe dit verder evolueert, zullen we week per week bekijken. Het is zeker niet de bedoeling om jonge spelers daarvoor tegen te houden.”

Aangeboden door onze partners