©  BELGA

Lotto Soudal met drie Belgen aan de start van Giro dell’Emilia, Tim Wellens is er nog niet bij

Lotto Soudal verschijnt zaterdag aan de start van de 105e editie van de Ronde van Emilia (Ita/1.Pro) met de Belgen Harm Vanhoucke, Maxim Van Gils en Viktor Verschaeve, zo maakte de Belgische WorldTour-formatie, die eind dit jaar afscheid neemt van CEO John Lelangue, vrijdag bekend. De Spanjaard Carlos Barbero, de Italiaan Filippo Conca, de Deen Andreas Kron en de Pool Kamil Malecki vervolledigen de selectie.

Bron: BELGA

Tim Wellens is er net als donderdag in de Coppa Agostoni (1.1), een Italiaanse semiklassieker, niet bij. De 31-jarige Limburger gaf toen in laatste instantie forfait vanwege persoonlijke omstandigheden. Wellens reed op 24 augustus met de Druivenkoers zijn laatste wedstrijd. In Overijse gaf Wellens op en nadien moest hij even gas terugnemen na onrustwekkende hartkloppingen. Hij miste daardoor onder meer de Canadese klassiekers in Québec en Montréal.

De renners krijgen zaterdag in de buurt van Bologna een koers van bijna tweehonderd kilometer voorgeschoteld, met in de finale de beklimming van de San Luca. Die bult van net iets meer dan 2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 10 procent belooft de scherprechter te worden.

Vorig jaar ging de zege er voor de tweede keer naar Primoz Roglic. De Sloveen was er in 2019 al eens de beste. In 2020 won de Rus Aleksandr Vlasov de Ronde van Emilia. Jan Bakelants is met een zege in 2015 de voorlopig laatste Belg op de erelijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intermarché-Wanty-Gobert met ex-winnaar Bakelants en Hermans naar Italië

Intermarché-Wanty-Gobert verschijnt zaterdag met vier Belgen in de gelederen aan de start, zo maakte de Belgische WorldTour-formatie vrijdag bekend. Het gaat om ex-winnaar Jan Bakelants, Kobe Goossens, Quinten Hermans en Laurens Huys. De Est Rein Taaramäe, en de Italianen Simone Petilli en Domenico Pozzovivo vervolledigen de selectie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Tim Wellens

Aangeboden door onze partners