Jordan Walker: “Ik speelde al in Georgië en Duitsland en ben dus al gewend om op eigen benen te staan.”  ©  Gregory Van Gansen

Basketbal  BNXT League Luik - Okapi Aalst

Jordan Walker is klaar voor zijn vuurdoop bij Okapi Aalst: “Ik tankte vertrouwen”

Aalst -

Okapi Aalst opent zaterdag de competitie op bezoek bij Luik, dat de Country Hall inruilde voor Hoei als thuishaven. In het Forum vielen er tijdens de laatste troepenschouw, ondanks de blessures van de broers Vermoesen, uitsluitend positieve geluiden te noteren.

Wim Redant

Bij de persvoorstelling toonde voorzitter Kristof De Saedeleer zich fier op de trouwe achterban, die nog steeds de charme van Okapi betekent.

“We brachten opnieuw al meer dan negenhonderd abonnementen aan de man”, zei De Saedeleer. “Niemand in België doet beter. Na de galamatch tegen Leiden vertelde coach Paul Vervaeck dat Aalst over de beste aanhang van België beschikt. Daar mogen we best trots op zijn.”

Politicus Jean-Jacques De Gucht bewierookte dan weer de jeugdwerking van Okapi, die intussen met Sven Veldeman een jeugdmanager aan het hoofd kreeg.

“De jeugdwerking verder stimuleren moet de boodschap zijn. Ik speelde ooit zelf in de Aalsterse jeugd in de lichting van huidig sportief manager Anthony Mallego, die wel meer getalenteerd was dan ik. Samen met Eendracht Aalst is Okapi de sportieve ambassadeur van de stad met een geweldige ambiance als rode draad.”

Commercieel manager Bart De Moor pronkte dan weer met het binnenhalen van Willy Naessens, al is the sky is the limit nog niet meteen aan de orde in het Forum.

“Ik ging op zoek naar een grote sponsor, maar dat viel tegen in coronatijden”, aldus De Moor. “Ik gooide het dan maar over een andere boeg met mijn project Club 50 om vijftig ietwat kleinere sponsors aan boord te hijsen. Ik trok intussen achttien nieuwe partners aan, terwijl 95 procent van de bestaande sponsors ook verlengde.”

Dorian Marchant kreeg als meest mondige speler de microfoon onder de neus geduwd.

“Ik speelde ook bij Antwerpen en Charleroi, maar Okapi is veruit de meest sympathieke club”, meldde Marchant. “Na een seizoen met veel blessureleed hoop ik dit jaar uit een ander vaatje te kunnen tappen. Ik krijg een rol om als ervaren speler de jonge garde op sleeptouw te nemen, al blijft Ivan Maras wel onze gewaardeerde aanvoerder. Ivan is geen schreeuwer zoals destijds Vlado Mihailovic, die de kleedkamer wel eens op stelten zette, maar dwingt op een kalme manier ook respect af.”

Voor de fans was het in de gewonnen galamatch tegen Leiden genieten van de nieuwe combo-guard Jordan Walker, die wel eens de revelatie zou kunnen worden nadat Shavon Coleman een sterk seizoen beloond zag met een transfer naar een Poolse topclub.

“Ik wilde aan de slag gaan in de hoogste reeks van een goede competitie en twijfelde niet toen Aalst in beeld kwam”, zei Walker. “Ik speelde al in Georgië en Duitsland en ben dus al gewend om op eigen benen te staan. Bij Hamburg Towers speelde ik vooral in de Euro League omdat de club in de Bundesliga met een overtal aan buitenlanders kampte. Ik ben tevreden over de pre season. Ik vond meteen goed mijn draai en kwam bij een warme club terecht. Ik tankte vertrouwen. Na de gewonnen bekermatch van vorig weekend willen we nu ook in de competitie met een overwinning starten.”

Aangeboden door onze partners