©  Shutterstock

Sociale inbreuken vastgesteld bij werknemers van bouwwerf en hotel Pairi Daiza

Het arbeidsauditoraat van Henegouwen heeft donderdag twee controles uitgevoerd op het terrein van Pairi Daiza in het Henegouwse Brugelette. Bedrijven die bouwwerkzaamheden verrichten op het terrein of betrokken zijn bij het beheer van het hotel, zijn onderzocht in het kader van sociale dumping. Dat meldt het arbeidsauditoraat vrijdag.

jvhBron: BELGA

“We hebben donderdag twee controles uitgevoerd in Pairi Daiza en onze inspecteurs hebben hun verhoren in de nacht van donderdag op vrijdag voortgezet”, zegt auditeur Charles-Eric Clesse. “De operatie richtte zich op een bouwplaats en de werking van het hotel van het hotel”, met name de poetshulpen, klinkt het verder. 

“Het zou twee werknemers op het bouwterrein betreffen, maar de onderzoeken gaan verder en we kunnen dus op dit moment nog geen maatregelen nemen”, vervolgde Clesse. “De werknemers zouden niet over de geldige detacheringsdocumenten beschikken om onder de Belgische sociale zekerheid te vallen.”

“Op het niveau van het hotel zijn daarentegen zes werkneemsters betrokken, zij hebben valse sociale documenten en vier van hen verblijven illegaal. Het bedrijf dat hen in dienst heeft, krijgt een werkverbod opgelegd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer