©  Shutterstock

Lommelse gewapend met pijl en boog knokt met de politie

Lommel -

Een 39-jarige Lommelse is in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel voorwaardelijk na agressie tegenover haar vader en de politie. Agenten grepen in toen ze met een pijl en boog over straat liep, waarna de vrouw zich hevig verzette.

Geert Houben

Tussen 1 en 6 augustus 2020, op 23 februari en op 28 februari 2021 takelde de Lommelse haar vader toe. Op 17 februari 2021 liep het dan weer mis in haar thuisstad, Lommel. Ze liep er op straat rond met een pijl en boog. Toen de politie opdaagde, viel ze meteen een hoofdinspecteur aan. Bij twee andere agenten moesten de interventietas, een documentenhouder en een politiemuts eraan geloven. Ook de politiecombi kwam niet ongeschonden uit de kennismaking met de vrouw. “Wat de aanleiding voor het geschil tussen beklaagde en haar vader ook moge zijn, het gebruiken van agressie kan geenszins getolereerd worden, net zoals geweld tegen politiemensen,” aldus de rechtbank.

Eerder dit jaar gaf ze verstek voor haar proces en kreeg toen twee jaar effectief. De vrouw tekende met succes verzet aan en krijgt nu uitstel voor de celstraf, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten behandelen voor haar psychische problematiek. De gerechtskosten van bijna 1.600 euro zijn voor haar rekening.  

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio