© Daisy Bal

Neos Herk-de-Stad op ontdekkingstocht in Puglia

Herk-de-Stad -

Zo'n 25 leden van Neos Herk-de-Stad maakten voor het eerst in hun clubgeschiedenis een ‘verre’ reis. Bestemming was Apulië, een regio in Zuidoost-Italië, gelegen tussen de Adriatische en de Ionische Zee.

Daisy Bal

"Na onze landing in Brindisi reden we met de bus naar ons hotel in Otranto, de meest oostelijk gelegen stad van Italië", klinkt het bij de Neos-leden. "We kregen al meteen een voorsmaakje van wat we die week mochten verwachten: een diepblauwe zee, oude stadjes, prachtig versierde kerken en kathedralen, een indrukwekkende natuur. We bezochten Lecce, het Firenze van het Zuiden, Gallipoli en Santa Maria di Leuca in de uiterste punt van de hak van de Italiaanse laars. We bewonderden het mysterieuze kasteel van Frederik II, dat door de Unuesco beschermd wordt omwille van zijn architectuur. Typisch voor Alberobello zijn de trulli, sprookjesachtige huisjes met puntdak."

Matera, dat in 2019 culturele hoofdstad van Europa was, maakte een diepe indruk op de Neos-leden. "Ook culinair kwamen we niks tekort. De keuken van Puglia is erg gevarieerd. We apprecieerden vooral de kraakverse vis en zeevruchten, de kazen en natuurlijk de wijn uit Puglia, die in ons land aan een opmars bezig is. Iedereen was enthousiast over hun reis en wilde nu al weten waar we volgend jaar naartoe zouden gaan."

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio