© Stefaan Houbrechts

© Stefaan Houbrechts

© Stefaan Houbrechts

© Stefaan Houbrechts

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Koor Arsis start met een uitdagend programma

Kortessem -

Na een pauze van twee maanden vakantie was het voor de kids van het kinder- en jeugdkoor Arsis weer hoogtijd om de stemmen te smeren. De startdag was een succes, maar nieuwe kandidaten zijn zeker nog van harte welkom.

Stefaan Houbrechts

Op de eerste repetitie kregen alle kinderen en de jeugd al meteen een supertof programma op het menu. Op vraag van de dienst cultureel erfgoed mochten ze de hymne aan Kortessem opnieuw inzingen, een uitdaging. Met Jean Schyns aan de piano en tal van oud-leden die werden opgetrommeld was de opname een schot in de roos. Het betekende ook meteen het startschot voor het nieuwe werkjaar.

Arsis staat gekend als een koor met een warm hart, want traditioneel werden er ook dit jaar door de leden heel wat bloemetjes voor ‘Kom op tegen kanker’ verkocht. De vraag om, na een inspectie van de koorklanken, ook mee te doen aan de opname in de basiliek van Tongeren voor een lied voor de Kroningsfeesten, deed die Arsis-harten nog wat sneller slaan. "Echt iets om naar uit te kijken", klinkt het bij het koor. Ondertussen ging het jeugdkoor al op voorkamp, waar ze in groepjes het grote kamp van eind oktober voor de kinderen van het kinderkoor al helemaal voorbereidden.

Zing je graag en wil je meegenieten van muzikale en speelse uitdagingen? Kom dan eens langs op de vrijdagen van 18 tot 19 uur in de eetzaal van de KLOKschool in Kortessem of neem contact op met meester Stefan 0474/62.49.74

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer